Doprava zdarma při objednávce nad 1500 Kč (platí pro maloobchod).

Trpíte alergii na roztoče? Kvalitní lůžkoviny Vám pomohou Vaše trápení zmírnit.

Alergie na roztoče jsou běžným zdravotním problémem, který postihuje mnoho lidí po celém světě. Tito mikroskopičtí paraziti žijí v domácnostech a jsou přítomni i v ložním prádle, matracích a polštářích. Pokud jste jedním z těch, kdo trpí alergií na roztoče, může kvalitní lůžkovina výrazně zmírnit Vaše trápení.

Zde je několik tipů, jak vám mohou kvalitní lůžkoviny pomoci:

  1. Pravidelná údržba: Kvalitní lůžkoviny jsou navrženy tak, aby byly snadno udržovatelné. Mohou být prány v horké vodě, což je účinný způsob, jak zabít roztoče a odstranit alergeny. Pravidelné praní ložního prádla a povlečení je základním krokem k omezení populace roztočů v posteli. Povlečení, polštáře a přikrývky vybírejte tedy tak, aby byly možné prát v horké vodě, ideálně od 60°C. Teplota praní od 60°C totiž bezpečně zabije roztoče a odstraní jejich alergeny. Lůžkoviny musíte nechat také dostatečně vyschnout, než je znovu povlečete, aby se uvnitř nevytvořila například plíseň. Povlečení, prostěradla, matracové chrániče, přikrývky i polštáře Brotex jsou pratelné od 60°C do 95°C, tedy jsou vhodné pro alergiky.9048 - Adalia natur
  2. Antialergenní materiály: Moderní lůžkoviny jsou často vyrobeny z materiálů, které jsou odolnější proti roztočům a alergenům. Například přikrývky a polštáře Aloe Vera jsou vyrobeny z mikrovlákna ošetřeného Aloe Vera úpravou. Jedná se o speciální textil, který je měkký na dotek a eliminuje vniknutí alergenů. Přikrývky a polštáře Aloe Vera české výroby Brotex jsou vhodné pro alergiky a prohlédnout si je můžete zde. 
  3. Matracové chrániče: Matracové chrániče jsou skvělým doplňkem pro lidi trpící alergiemi na roztoče. Tyto chrániče jsou navrženy tak, aby ochraňovaly matrace před prachem, roztoči a jejich alergeny. Jsou vyrobeny z nepromokavého materiálu, který brání pronikání alergenů do lůžka. Matracové chrániče Brotex bezpečně ochrání Vaši matraci, vybírat můžete z několika typů a rozměrů zde. MCH FC
  4. Větrání a vysoušení postele: Roztoči milují vlhké prostředí, takže pravidelné větrání postele a vysoušení může pomoci snížit jejich populaci. Když povlečení sundáte, nechte matraci, přikrývky a polštáře na chvíli na vzduchu vyvětrat a vyschnout.
  5. Vysávání a čištění: Pravidelné vysávání matrace a okolí postele mohou pomoci odstranit roztoče a jejich alergeny. Použijte nástavec s HEPA filtrem, abyste zachytili i mikroskopické částice.
  6. Pravidelná výměna lůžkovin: I kvalitní lůžkoviny mají svou životnost, proto je důležité je pravidelně obnovovat. Doporučuje se vyměňovat matrace, matracové chráničepřikrývky a polštáře každých několik let, aby se minimalizovala populace roztočů a zlepšila kvalita spánku.
  7. Snížení vlhkosti: Pokud je vzduch v místnosti příliš vlhký, používají se odvlhčovače vzduchu. Roztoči mají rádi vlhké prostředí, takže snížením vlhkosti můžete jejich populaci omezit.
  8. Chemické ošetření: V některých případech mohou být nutné použít chemické postřiky určené k likvidaci roztočů. Je však důležité tento krok konzultovat s odborníkem a dodržovat bezpečnostní pokyny.

Pokud trpíte alergií na roztoče, nezanedbávejte kvalitu svých lůžkovin. Investice do antialergenního ložního prádla a matracových chráničů Vám mohou výrazně pomoci zmírnit alergické reakce a zlepšit kvalitu Vašeho spánku. Pořiďte si vhodné lůžkoviny pro alergiky, které jsou navrženy speciálně pro ty, kdo trpí alergiemi na roztoče. Výrobky značky Brotex tyto kritéria splňují.

Pokud máte podezření, že máte vážný problém s roztoči, nebo trpíte silnými alergiemi na jejich alergeny, měli byste se poradit s lékařem nebo odborníkem na alergii, kteří vám mohou poskytnout další rady a léčbu.